Salı, Ekim 06, 2009

Hain Kurt Ormanı Ve Teneke Kebabı

Çok önceden yapılmış bir piknikden kalan fotoğraflar bunlar.Oğlumun deyişiyle "hainkurt ormanı"diye adlandırılmayı hakedecek derecede nem kokan,ama gerçekten nefis bir orman burası.Samsun'un yükseklerinde,Kocadağ zirvesine çok yakın,yoldan kendini saklamış,çok güzel bir yer.
Fotoğraf bahane tabi ki,çünkü teneke kebabı şahane...Şu pasaklı tenekenin altından çıkan lezzet şaşırtıcı.
Tek yapmanız gereken ateş yakmaya müsait bir yere sağlam bir kazık çakmak,bütün bir tavuğu fotoğraftaki gibi kazığa geçirmek.Yerken ilave ederim derseniz tuzlamanıza bile gerek yok.Tavuğun başına tavuğa temas etmeyecek şekilde uygun bir teneke geçirip etrafında ateş yakarsanız, kırkbeş dakika sonra aşağıdaki ziyafete sahip olabilirsiniz.
Afiyetle...



2 yorum:

Disalce dedi ki...

bu fotoğrafı görünce bizim zavallı tavuklar geldi aklıma...

bizde bikeresinde yapmıştık bu tenekede tavuk tarifini...

tenekeleri kaldırdığımızda kömür olmuş tavuklarla karşılaşmıştık...hem aç kalmıştık hemde gülmekten çatlamıştık...

ateşin kontrolü ve zamanlama çok önemli tabiki...çok sevdiğim bir kebaptır...ellerinize sağlık...

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

teneke kebabı çok lezzetli olur bu arada adına bizim oralarda çingene kebabı denir neden öyle isim verdiklerini bilmiyorum gerçekten :)