Salı, Şubat 28, 2006

Elmalı Ay

Elmalı Pastaları sever misiniz?Ben çok severim.Bir tanesi insanı doyuran bu kocaman kurabiyelerdeki elma ve tarçın uyumunun başka hiçbir pasta da olmadığını düşünmüşümdür hep.Buyrun tarifini:

Hamur Malzemeleri:
  • 250 gr. yumuşamış margarin
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

İç malzemesi:

  • 3 adet rendelenmiş elma(ekşi olmaması önerilir)
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın.

Tüm iç malzeme karıştırışıp ocakta 3-4 dk.pişirilir,soğumaya bırakılır.

Daha sonra hamur malzemeleri,önce yağ,şeker,yumurta,vanilya karıştırılır.İçine kabartma tozu karıştırılmış ölçülü un yavaş yavaş yedirilerek hamur hazırlanır.

Daha sonra 16 parçaya ayrılan hamura fotoğraftaki gibi şekil verilerek kurabiyeler hazırlanır.



175 derecede üzeri kızarmadan kuruyuncaya kadar pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenir.

Ben pudra şekeri eleme işlemini çay süzgeci ile yapıyorum,kolay ve düzgün oluyor.Afiyet olsun.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarifi deneyeceğim ama 2 corba kaşığı şeker az değilmi? cevap verirseniz sevinirim

hülya

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.