
Kakaolu Kağıtlı Kek
Malzemeler.
* 2 yumurta
* 2 çay bardağı şeker
* 2 çay bardağı sıvıyağ
* 2 çay bardağı süt
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 çay kaşığı tarçın
* Yaklaşık 7 çorba kaşığı dolusu un
* Vanilya,kabartma tozu,bir fiske tuz
* Bu ölçü için 12 adet minik kağıt kek kalıbı ve içine oturtmak için 12 lik muffin kalıbı
Yumurta ve şekeri iyicene çırptıktan sonra önce sıvı malzemeleri,sonra un,kakao,tarçın,vanilya ve kabartma tozunu sırasıyla ilave ederek kek hamurunu hazırlıyoruz.Kağıtları üzerine yerleştirdiğimiz muffin kalıbımıza kek hamurunu paylaştırıp 175 derecede yaklaşık 30 dk.pişiriyoruz.Muffin kalıbı kullanıyorsanız kek hamurunu kalıplara yarıdan fazla doldurabilirsiniz.Yayılma riski olmadığı için puf puf minik kekleriniz olacaktır.Soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.Afiyet olsun.
9 yorum:
süt yoksa yoğurt kullanabilirmiyiz..
süt yerine yoğurt kullanabilirmiyiz
Yoğurt olabilir ancak süt ile yapılan kekler daha yumuşak ve ince kabuklu oluyor.Bu kekin ebatı küçük olduğu için yumuşak düşmesi için süt öneririm.
Muffin kalıbını aşağıdaki linkte görebilirsiniz.
http://www.intermutfak.com.tr/eng/urun_detay.asp?P_ID=1087
bu tarif ile yaptığım kek inanılmaz kötü oldu.. cıvık ötes,i akışkan birşey. denemenizi tavsiye etmiyorum
Tam pişmeden fırında çıkarmış olmalısınız,malzemesi kötü ayarlanmış bir kek bile fırından çıktığında akışkan olmaz.
Henüz denemedim ama bence bu kekin yağı çok fazla görünüyor ( 2 çay bardağı) O yüzden sıvı olmuş olabilir
cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.
Yorum Gönder