Çarşamba, Şubat 22, 2006

Kara Lahana Çorbası
















İşte tam bir Karadeniz geleneksel lezzeti.İlk etapta tadını belki yadırgarsınız ama bu şekilde yapılanını sevmeyeni görmedim. Tarifi:
-1 bağ karalahana
-1 baş soğan
-1 baş pırasa
-1 adet havuç
-1 su bardağı haşlanmış mısır
-1 çay bardağı haşlanmış beyaz fasulye
-1 tatlı kaşığı bulgur
-1 tatlı kaşığı pirinç
-3 çorba kaşığı mısır unu
-1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı biber salçası
- Tuz,su

Tencereye iki litre su konup kaynamaya bırakılır. Lahanalar ince ince doğranır.Doğrarken dikkat edilmesi gereken lahanalarınızın doğranmış marul gibi olmaması.Kaşığa aldığınız zaman aşağı sarkmasın yapraklar.Kısa kısa ince doğrayın.İnce doğranmış soğan,pırasa,haşlanmış malzemeler,pirinç,bulgur ve mısır unu hepsi lahana ile karştırılır.Kaynayan suya hepsi salınır.Bir müddet karışıtırın ki topaklanma olmasın.Tuzunu ayarlayın.Ayrı bir yerde yağ ve salçayı kavurup üzerine ekleyin.Bilenler ve sevenler içyağ ekleyebilirler.Salçanız acı değilse pulbiber ilave edin.Afiyet olsun.

1 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.