
- 4 yumurta
- 1 su bardağı eritilmiş margarin
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı incecik doğranmış kayısı kurusu
- Yarım su bardağı+bir avuç üzüm kurusu
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı(dolmalık fıstık diye bilinir)
- Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
- Çay kaşığının yarısı ile tarçın
- Vanilya,kabartma tozu
- Aldığı kadar un(Zira unu koyarken kaşıkları saymayı unuttum,kek hamurunun kıvamı fazla akıcı olmayacak,kaşıktan akması zor olacak.)
Yumurta ile toz şekeri iyice çırpın.Erimiş margarin ve sütü ekleyin.7-8 çorba kaşığı dolusu unu üzerine dökün.Karıştırmadan unun üstüne kabartma tozunu ekleyin ve çırpın.Hamurun kıvamını koyu bir kek hamuru yapana kadar un ekleyin.Un ekleme sırasında karıştırma işlemini çok kısa tutun.Bir avuç üzüm kurusu ve fıstığı ayırıp tüm meyveleri,cevizi,tarçını karışıma ekleyin.Büyükboy yuvarlak borcam tepsiyi yağlayıp hamuru boşaltın.Üzerine üzüm ve fıstıkları serpiştirin.175 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Bu kek özellikle üzeri kapalı olarak bir gece bekletilirse ertesi gün nefis oluyor.Tavsiyem tüketmeden bir gün önce yapmanız.Tamamen soğuduktan sonra hava almayacak şekilde bir gün bekletmeniz.Afiyet olsun :)
5 yorum:
Merhaba hoşgeldiniz uzun bir tatil oldu özlettiniz.Meyve rüyası keki enfes görünüyor ben ilk dilimi aldım yanında çayımla harika gitti :) teşekkürler güzel tariflerde buluşmak dileğiyle hoşcakalın.Özge
Merhaba kek çok güzel ve bol kalorili göziküyor ellerinize sağlık sevgiler Ebru
adı gibi tam rüya olmuş elleriniz dert görmesin,, sevigler..
Sağolun hepiniz,geri dönmek güzel.
cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.
Yorum Gönder