Çarşamba, Nisan 11, 2007

Börek Karnıyarık

Doğuma sayılı günler kala birikmiş tariflerden birisi.Pek çoğunuzun evde yaptığına eminim bu böreği.Fırından yeni çıktığında çok makbule geçiyor doğrusu.

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

iç malzemesi

  • bir orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 300 gr. kıyma
  • maydonoz,tuz,karabiber

Önce soğanı ince doğrayıp yağda biraz soteleyin.Kıymayı ekleyip güzelce kavurun.Altını kapatıp doğranmış maydonoz,tuz ve karabiberini ekleyip ılımaya bırakın.Yufkanın birini zemine serin ve yüzeyine boşluk bırakmadan sıvıyağ sürün.Üzerine ikinciyi kapatın.8 adet üçgene bölün.Kıymalı harçtan paylaştırıp sarabildiğiniz kadar sıkı sigara börekleri hazırlayın.Diğer yufkalarıda aynı şekilde sarın.Fırına sürmeden önce bir yumurta sarısını bir çorba kaşığı sütle çırpıp üzerlerine sürün.Böreklerin tam ortalarına yaklaşık 4 cm.boyunda derin çizikler atın.Bıçağın ucu keserken iç harcına ulaşmalı.Sonra fırında güzelce kızartıp afiyetle yiyebilirsiniz.Börekleri kestikten sonra dilerseniz kesik kısma ince dilimlenmiş domates ve yeşilbiber sıkıştırabilirsiniz.Görüntü çok daha güzel oluyor o zaman.Ben acele yaptığım için bu sefer yapmadım ama tavsiye ederim.

3 yorum:

süpürgesizcadi dedi ki...

ellerine saglik cok güzel görünüyor, doguma sayili günler kaldi demissin ne kadar kaldi ?? bizim daha 4 haftamiz var :)))ve ben evdekilere ben dogum yapana kadar bende hamur isi istemeyin artik diye talimat verdim :))

Banu dedi ki...

ay cok guzel ayni benim. Gecen hafta ben yesil mercimek yaptim. Tadi nasil? guzel mi? ins. cok lezzetli. Sonra daha kes daha iyi.

They are very good! They look the same as the ones I made last week :O) I made green lentil How did it taste, good? Ins. It was so delicious. Next time if you cut them longer from end to end it will give a better appearance. Love www.banuskitchen.blogspot.com Banu

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.