
- 1/2+1/8 kap süt
- 2 tatlı kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1+1/2 kap beyaz un
- 1 çay kaşığı aktif(instant)maya
- 1/2 kap iri dövülmüş fındık.
Tüm malzemeyi yukarıdan aşağı yazdığım sırayla hazneye koyuyoruz.Un sıvı malzemenin üzerini tamamen kapatıyor.Ekmeği hemen pişirecekseniz çok önemli değil ama saat ayarlı bir makina ile sonraya programlayacaksanız maya sıvılar ile asla temas etmemeli.Zaten böyle bir durumda süt yerine su +süt tozu kulllanmanız daha iyi olur.Çünkü bekleyen süt sıcaktan bozulabilir.Bu ekmeği sadece su ile hazırlarsanız dış kabuğu sert,süt ile hazırlarsanız yumuşak oluyor.Fındığı malzeme ekleme sinyalinden sonra ekliyorsunuz.Zaten fındık yerine istediğinizi koyun ekmeğin adı değişiyor.Ben bunu temel ekmek ölçüsü olarak kullanıyorum.Fındık yerine ceviz,üzüm,fıstık vs..,tarçın yerine mahlep ya da hiçbirşey eklemeden yapabilirsiniz.3 saatlik normal ekmek programı pişmesi için uygun.Fazla ara vermeden tekrar görüşmek dileğim.Afiyet olsun hepinize.
4 yorum:
Hoş gelmiş Can bebek, gelmiş de üç aylık bile olmuş, gözünüz aydın.
Analı, babalı sevdiklerinle beraber uzun ömürlü, sağlıklı, mutlu olsun.
Sevgiler.
İyi dileklerin için teşekkür ederim sevgili Kuzine.
elinize sağlık :)
cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.
Yorum Gönder