Çarşamba, Ekim 17, 2007

ŞEKERPARE

Pc arızalı olunca gariban kalmış bir blog oldu burası.Evde sanki hiç yemek yapmazmış gibi sadece pasta börek yazan ben yine bir tatlı ile başladım huyum kurusun.Ramazandan kalmış fotoğraf makinemde birikmiş fotolar tarifleriyle buluşurlar artık.Herkes yapar şekerpare,herkes de başka başka.Bu herhalde en bilindik ama en lezzetli olanlarından.
  • 250 gr. erimiş soğumuş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya ya da biraz limon kabuğu rendesi
  • aldığı kadar un,bir çimdik tuz
  • Şerbeti için 3 su bardağı şeker,3 +1/2 su bardağı su,yarım limon suyu

Şerbeti bir kaç saat önceden hazırlayıp tamamen soğutuyoruz.Hamur malzemelerini bir yumurta sarısını ayırıp karıştırıyoruz.İster uzun ister yuvarlak kurabiyeler hazırlıyoruz.Minik tutmakta fayda var her birini,zira çok kabarıyorlar.Üstlerine yunurta sarılarını sürüp fırında çok iyi kızartıyoruz.Aslında lezzetinin püf noktası altının üstünün nar gibi kızarmasında.Fırından çıkan şekerpareleri bir kaç dakika soğutup soğuk şerbetle buluşturuyoruz.Soğuyunca bir kaç saat buzdolabında beklerse daha güzel oluyorlar.Servisden önce üzerini dilerseniz hindistan cevizi,fıstık vs. ile süsleyebilirsiniz.Afiyetle.


3 yorum:

Tijen dedi ki...

Yaşasın bu şekerparede margarin yok! Ne kadar sevdiğim bir tatlıdır ama en son ne zaman yedim hatırlamıyorum iyi mi Arzu?

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba, şekerpare nefis görünüyor ellerine sağlık, uzun süredir yeni tarif eklememişsin? Umarım çabuk dönersin bloga!

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.