- 2 yumurta
- yarım su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu,vanilya,bir tutam tarçın
- Aldığı kadar un(tahmini 5,6 tepeleme çorba kaşığı)
- Yarım paket çikolata sosu
- 1 buçuk su bardağı süt
Kek için önce şeker ve yumurtayı çırpın.Sonra sıvı malzemeleri,kakaoyu,vanilya ve tarçını ,en sonda içine kabartma tozu karıştırılmış unu ekleyerek küçük boy baton kalıpta kekinizi pişirin.Kek pişerken çikolata sosunu sütle pişirin.Ara sıra karıştırıp ılıtın.Kekinizi parmak kalınlığında dilimleyin ve her yanını sosa güzelce bulayın.Derin bir kap kullanırsanız daha kolay oluyor.Bir ızgara üzerinde fazla sosları süzdürün ve dilerseniz hindistan cevizi,fındık fıstık vs. ile kaplayın.Kağıt pasta kapsüllerine yerleştirip soğuyunca servis edin.Ağzı kapalı bir kapta dolapta bir gece muhafaza edince daha güzel oluyorlar.Afiyetle...
1 yorum:
cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.
Yorum Gönder