Salı, Şubat 24, 2009

Çikolata Mantolu Kek Dilimleri

Bir gece televizyon izlerken gözümün önünde bu keklerin hayali uçuşmaya başladı.Her ne kadar o gece üşensem de ertesi sabah hayalimi gerçekleştirdim.Oysa dün gece tatlı krizimi çikolatalı gofret yiyerek atlatmıştım.İyi ki de denemişim.Çok kolay ama çok lezzetli oldular.Bunu yaptığınız herhangi bir kakaolu hatta sade bir kekle yapabilirsiniz.Ben yaptığımın tarifini yazıyorum.
  • 2 yumurta
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu,vanilya,bir tutam tarçın
  • Aldığı kadar un(tahmini 5,6 tepeleme çorba kaşığı)
  • Yarım paket çikolata sosu
  • 1 buçuk su bardağı süt

Kek için önce şeker ve yumurtayı çırpın.Sonra sıvı malzemeleri,kakaoyu,vanilya ve tarçını ,en sonda içine kabartma tozu karıştırılmış unu ekleyerek küçük boy baton kalıpta kekinizi pişirin.Kek pişerken çikolata sosunu sütle pişirin.Ara sıra karıştırıp ılıtın.Kekinizi parmak kalınlığında dilimleyin ve her yanını sosa güzelce bulayın.Derin bir kap kullanırsanız daha kolay oluyor.Bir ızgara üzerinde fazla sosları süzdürün ve dilerseniz hindistan cevizi,fındık fıstık vs. ile kaplayın.Kağıt pasta kapsüllerine yerleştirip soğuyunca servis edin.Ağzı kapalı bir kapta dolapta bir gece muhafaza edince daha güzel oluyorlar.Afiyetle...

1 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.