Çarşamba, Şubat 22, 2006

Krem Karamelli Kek



















Krem Karamelli Kek

Bu tarifi sevgili Hatice'nin Portakal Ağacı 'nda okumuş o tarifin bu şekli almasına hayret etmiştim.Tabiki hemen denedim ve gözlerime inanamadım.Tarifi okurken korkmayın,o garip karışım pişince yukarıdaki hali alıyor.İşte tarifi;
Yarım su bardağı şeker (karamelize etmek için)
Krem malzemeleri:
*500 gr süt
*3 yemek kaşığı şeker
*4 yumurta
*vanilya
*limon kabuğu rendesi
*Kek malzemeleri
*3 yumurta
*1,5 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*3 yemek kaşığı kakao
*1/2 su bardağı süt
*1/2 su bardağı sıvı yağ
*1 kabartma tozu
*vanilya
*limon kabuğu rendesi
!!!Kullanacağınız kalıbın kelepçeli kalıp OLMAMASI gerekiyor.Krem karışımı sıvı olarak konduğu için akar.

Önce şekerimizi küçük bir tavada eriyinceye kadar yakıyoruz.Pürüzsüz hale gelen karameli(dikkat aşırı yakmayın) yağlanmış kalıbımızın dibine boşaltıyoruz.Daha sonra krem için verilen malzemelerin hepsini mikserle karıştırıp karamelin üzerine boşaltın.Kek için önce yumurta ve şekeri çıpın,sırarsıyla önce sıvı sonra katı malzemeyi ekleyin.Ve kek hamurunuda kalıptaki sütlü karışımın içine boşaltın.175 derecede ısıtılmış fırınımıza ısıya dayanıklı ve içi su dolu derin bir kap içerisinde oturtun.Bu önemli sakın atlamayın.Kalıbınız su kabına iyice oturmalı ve neredeyse yarısı suyun içinde olmalı.Pişme süresi fırınınıza ve kalıp çapınıza göre değişebilir.Tariften dolayı süre uzadığı için benim ki 70 dakikada ancak pişti.Kürdanla kontrol edip çıkarınca soğumasını bekleyin.Oda sıcaklığına geldiğinde üst kısmını bir folyo ile kaplayıp (kurumaması için)buzdolabına yerleştirin.Sabırlı olun,bir gece bekletmeniz gerek.Ertesi gün kekin kenarlarından bıçak gezdirin,kalıbın altını sıcak suya oturtun ya da ocak ateşinin üzerinde bir kaç saniye ısıtın ve ters çevirin.Görüntü ve lezzet bakımında farklı ve gösterişli bir kek.Kek hamurunun alternatiflerini kendinizde deneyebilirsiniz.

1 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.