Çarşamba, Şubat 22, 2006

Mercimekli Köfte


Canınız çiğköfte çektiği zaman iştahınızı yatıştıracak en kolay köftedir mercimek köftesi.Bir de misafirlerinize sunmak için çok lezzetli bir alternatif.Hepiniz bir şekilde yapmışsınızdır mutlaka.İşte benim tarifim;

Malzemeler:

* 2 su bardağı kırmızı mercimek
* 2 su bardağı köftelik bulgur
* 100 gr. margarin
* Maydonoz
* 1 adet kuru soğan
* Yeşil soğan
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Pulbiber,karabiber,tuz
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* Servis esnasında birlikte sunulmak üzere marul ve limon.

Mercimekleri yıkayıp tencereye alın ve üzerini dört parmak geçecek miktarda su ekleyin.Tuzunu atıp kaynamaya bırakın.Mercimekler fazla dağılmadan karışım boza kıvamına gelince altını kapatın.Mercimekler yumuşamış ama dağılmamış olursa daha güzel oluyor.Biraz ılıdıktan sonra bulguru ilave edip ağzını kapatın ve demlenmeye bırakın .Tavada margarini eritin ve ince doğradığınız kuru soğanı,domates ve biber salçalarını margarinde hafif kavurun.Bulgurlar şişince kavrulmuş soğanlı karışımı,ince doğranmış yeşil soğanı,maydonozu,sıvıyağı ve baharatları ekleyip yoğurun.Tuzunu kontrol etmeyi unutmayın.İsterseniz biraz kimyon ekleyebilirsiniz.Kıvamını bulunca avucunuzda sıkarak köfteler hazırlayın ve marul üzerinde servis tabağına dizin.Eğer çok acılı severseniz bir kısmını pul biberde yuvarlayabilirsiniz.Ben limonu yeme aşamasında üzerine sıkıyorum,daha lezzetli geliyor.Afiyet olsun.

1 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.