Çarşamba, Mart 29, 2006

Bugünün Sonuçları;Patatesli Börek,Anneanne Kurabiyesi ve Yeni Bir Tepsi


Bugün oldukça bereketli bir gündü.Sadece can sıkıntımızı geçirmek için oğlumla mutfaktaydık yine.O da nerdeyse benim kadar pasta yapma işinden zevk alıyor artık.Hele bir de kaş göz arasında unla oynama fırsatı yakalarsa keyfine diyecek yok.Patatesli börek ağızda dağılan cinsden katı yağla yapılan hamurlardan.İçinin patatesli olması bizim tercihimizdi bu gün,beyaz peynirlisi de harika oluyor.İşte patatesli böreğin hamuru:
  • 200 gr.yumuşamış margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • süt(sütün miktarı hamurun olmasına bağlı azar azar eklenecek.)

Margarin,tuz,kabartma tozu ve un yoğurun.Hamur pürtük pürtük olunca azar azar süt eklenyin..Karışımınız kıvamlı bir hamur oluncaya kadar süt eklemelisiniz,asla fazla kaçırmayın.Daha sonra hamurunuzu bir buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabında bir saat dinlendirin.

Bu arada önceden haşlamış olduğunuz üç adet patatesi,bir avuç kaşar rendesi ve kıyılmış maydonozla karıştırıp içinizi hazırlayın.

Image hosting by Photobucket

Buzdolabında dinlenen hamuru merdane ile 3-4 mm kalınlığında dikdörtgen biçimde açalım.Daha sonra yukarıdaki resimlerdeki gibi şekil verip ,üzerine yumurta sarısı sürün,175 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin.

Image hosting by Photobucket

Hamurun buzdolabında geçirdiği süre zarfında bir de Portakal Ağacından anneanne kurabiyesi yaptık.İçine limon kabuğuda ekledik,mis gibi kokuyorlar.

Image hosting by Photobucket

Bu da günün son eseri :).Farkındayım bu günlerde tepsi boyama olayını abarttım ama ne yapayım hem kısa sürüyor,hem zevkli.Hergün böyle bereketli geçmiyor,hepinize bereketli günler diliyorum.

6 yorum:

Safran dedi ki...

Hem oğluşunun hem de senin ellerine sağlık :) Kurabiyeler gerçekten çok hoş görünüyor...Ama ben şu tepsiye de bayıldım, tebrik ederim gerçekten mükemmel, sevgiler :)

arzu dedi ki...

Teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Arzucuğum öncelikle her zamanki gibi başladığın bir işi başarı ile devam ettirdiğin için sana hayranım. Ellerine sağlık hepsi harika ama söylemeden geçemeyeceğim, şu ananenin patatesli böreğine bayıldım.(henüz görüntüde olsa da ) ama en kısa zamanda yapacağım/yaptıracağım. Çok başarılı bir site olmuş, devamını bekliyoruz. Ama tuzlu daha fazla olsun tatlı ile hiçç aram yok . :)

arzu dedi ki...

Ne demek Gülistan'cığım tabi...Beni onure ettin :)

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.