Şerbeti için; Önce 4 su bardağı şeker,3 su bardağı suyu kaynatıp,minik bir parça limon tuzu ilavesi ile şerbet hazırlanıp,soğumaya bırakılıyor.
Hamuru için; 3 yumurta ile 1 buçuk fincan şeker çırpılır.1 buçuk fincan sıvıyağ,3 fincan yoğurt eklenir.Sonra 4 fincan irmik,2 fincan un ve 1 çay kaşığı dolusu karbonat ilave edilip hamur hazırlanır ve üzeri kızarana kadar pişirilir.Fincan kahve fincanı .Tepsi ise 25-30 cm. çapında olması uygun.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkınca soğumuş şerbetin yarısı üzerine gezdirilir.1 saat sonra tatlı dilimlenir ve şerbetin kalan yarısı da yavaşça dökülür.Kesinlikle tavsiye ediyorum,çok güzel oluyor.
1 yorum:
cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.
Yorum Gönder