Bu da karnı çok acıkmış oğlum Ata.Aslında kek pişerken fırına böyle yapışır her zaman.Tam bir kek canavarı. Ama bu sefer makarnanın hakkını verdi.
Fırında makarna için gerekli malzemeler:
- Yarım paket uzun fırın makarnası
- 2 tepeleme çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı margarin
- Yarım lt.süt
- 1 kase kaşar peyniri rendesi
- 1 kase istediğiniz çeşitlerde ufalanmış peynir karışımı
Makarnayı yeteri kadar kaynayan su ile tuzunu da ekleyerek haşlanmaya bıraktım.Diğer yanda margarini tencerede eritip unu ekledim ve rengi dönmeyecek kadar kısa kavurdum.Sütü azar azar ekleyerek karışımı açtım ve muhallebi kıvamında sosumu hazırladım.Tuzunu da ekleyip kontrol ettim.Bu arada makarna da pişmişti tabi.Süzüp yağlanmış dikdörtgen fırın kabına yerleştirdim makarnayı.Fırın kabınızda makarna döşendiği zaman ne çok ince ne çok kalın olmalı.Ben peynir karışımında mozarella ve hellim peyniri kullandım bu tamamen isteğinize bağlı.Makarnanın üzerine karışık peyniri yaydım ve içine işlesin diye de çatalla hafifçe karıştırdım.Daha sonra beşamel sosu makarnanın üzerini kapatacak şekilde döktüm ve kaşar rendesini üzerine paylaştırdım.200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.Tavsiye ediyorum,eşim ve oğlum çok beğendi.Misafirlerinize börek yerine değişik bir alternatif olarak sunabilirsiniz bile.
69 yorum:
çok güzel olmuş bugün kısmetse deneyeceğim ellerinize sağlık görüntüsü çok güzel olmuş
merhabalar... aynı şekilde yapıyorum fırın makarnayı..ve bazen içine maydonoz ve beyaz peynir serpiyorum.. börek tadında olmasını isterseniz deneyebilirsiniz... sevgiler .. bol lezzetli yemekler..
seçil...
selam görüntü süper ama...benimki sulu oldu neden acaba...kaç derecede pişireceğiz..
bana geri dönermisiniz...ben maydanoz koymadım eşim ve oğlum yemiyor...şimdiden tşk
Beşamel sosun yerken hafif cıvık bir hali oluyor ama sulu sayılmaz.Sosu cıvık pişirmiş ya da makarnayı iyi süzmemiş olmanız mümkün mü?
Bir de 175 derece pişmesi için uygun.Yalnız cam fırın kaplarının alt kısımları üstlerine göre daha geç pişiriyor genelde.Cam kap kullanmışsanız bu yüzden sos katılaşmamış olabilir.
şuan evımde fırın makarnam yok ama
çubuk makarnm var olabılırmı ilkkez yapıcam hayal kırıklıgına ugramak istemıyorum teşekkürler
şuan evımde fırın makarnam yok ama
çubuk makarnm var olabılırmı ilkkez yapıcam hayal kırıklıgına ugramak istemıyorum teşekkürler
Bİldiğimiz spagetti ile de yapılabilir ama fırın makarnası tadını vermiyo ne yalan söyleyeyim.
adım ali güzel yemekler ama 170 derecede uygun by
Tarifi denedim çokta güzel oldu ancak beşamel sosun ununu biraz daha fazla koydum biraz cıvık gibi kalmıştı.
Emeğinize sağlık
ya mrb şu an verdiğiniz tarife göre yapıyorum ama biraz sulu oldu okadarda özenerek yaptım
Çoğunluk beşamel sosun kıvamının sulu olmasından şikayet ediyor.Sosun kıvamının kek hamuru gibi akıcı olması gerekiyor ama ben tarifteki iki çorba kaşığı unu iki tepeleme çorba kaşığı olarak düzeltiyorum.Un çeşitlerine göre kıvamda farklılıklar olması da mümkün tabi ki.
şuan mutfağımda pişen yemek fırnda makarna,bizde börek tadında sevenlerdeniz,benim oğlum daha cok küçük yiyemiyor ama ilerisi için makarna (fırında)tutkunu olcana eminim,ellerinize saglık
ay bu çocuk tıpkı ben ya
bende yapışırım böyle
makarnada harika
ellerine sağlık
kocaman sevgilerr
süt yerine yoğurt kullanabilir miyim?
Hayır,beşamel sosu yoğurtla yapmanız mümkün değil malesef.
evimde deneyeceğim umarım sizin yaptığınız gibi olur
BU TARİFİ CUBUK MAKARNA YERİNE DİĞER MAKARNA ÇEŞİTLERİYLE YAPA BİLİRMİYİM
BU TARİFİ CUBUK MAKARNA YERİNE DİĞER MAKARNA ÇEŞİTLERİYLE YAPA BİLİRMİYİM
meraba tarifiniz için tesekkür ederim çok güzel oldu herkeze tavsiye ederim sewgilerr tekrardan yeni bi tarif bekliyoruz:)
bayılıyorum bu makarnaya herkez yapsınnn bence :)
ben de biraz önce denedim.yarım paket değil de 1 paket makarna koydum kare borcama.3 yemek kaşığı margarin, 4 çorba kaşığı un ve 1 lt sütle yaptım.pişince fırından hemen çıkarmadım.40 dakika bekledi çok da güzel oldu.kesinlikle denemenizi öneririm.afiyet olsun..
sosun kati gelmesini istiyorsaniz biraz ram katabilirsiniz sütün icine. kaskati olcaktirt
mrb.ben firinda makarna yaptigim zaman altina iki kat yufka dösüyorum ve üstünede döseyin tavsiye ederim.....
merhaba şimdiden ellerinize sağlık çok güzel görünüyo şu an işteyim eve gidince yapacagım
ellerinize sağlık
Makarna cok guzel gözukuyo ellerinize saglik,banada beklerim linki degistirmek istermisiniz benim sayfayla tesekkurler.
Arzu hanım ellerinize sağlık.Onlarca fırında makarna tarifi arasından sizinkini seçtim ve de pişman olmadım ben tarife dere otuda ekledim.evdekiler ve komşular bayıldı.Çok teşekkür ederim size...
hımm evet çok güzel görünüo bunu bende denicem bende bu makarnanın bi degişigini denemiştim arkadaşlarım çok begendi bi ara paylaşmak isterim bu arada isimsize katılyorum maydonoz çok yakışır.......:)iyi günler
evet makarna çok güzel görünüo bunu bende denicem bi degişigini bende denedim arkadaşlarım çok begendi isimsize katılıyorum bencede maydonoz yakışııırrr....buarda benim oglumda çok sabırsız börek çörek konusunda anne piştimi diye fırının önünde bekler yeni dogan kızım nasıl olcak büyüyünce onu marak ediyorum annesini yemeklerini beyenir herhalde:D
evet makarna çok güzel görünüo bunu bende denicem bi degişigini bende denedim arkadaşlarım çok begendi isimsize katılıyorum bencede maydonoz yakışııırrr....buarda benim oglumda çok sabırsız börek çörek konusunda anne piştimi diye fırının önünde bekler yeni dogan kızım nasıl olcak büyüyünce onu marak ediyorum annesini yemeklerini beyenir herhalde:D
ben fırın makarnayı coksevıyorum ama bır turlu tutturamıyorum bugun canım acayıp derecede fırınmakarna ıstedı ve denedım valla bu sefer yapılısı bıle benı tatmın ettı cokguzel oldu tarıf ıcın cok ama cok tesekkurler :))
bu makarnayı bugün yaptım 2 bardak süt le çok güzel oldu teşekkürler
1 paket fırın makarna alın güzelce kaynatın iyice süzün fırını 150 derece ısıtın sonra peşamel sosnu yapın HAZIRLANIŞI MALZEMELER
4-6 kişilik
2 ½ su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
az tuz
HAZIRLANIŞI
Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün
Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün sosumuzu yaptıkdan sonra makarnamızı iyicene sosla karıştıralım fırınımızı 150 dan 175 alamım we üstü hafifden kızarana kadar pişirelim not fırınawermeden önce üzerine kaşar rentesi serpelim afiyet olsun
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Yeni evliyim,yemek yapmasını yeni yeni öğreniyorum.Kesinlikle deneyeceğim,inşallah benimkide sizinki gibi olur...
heryerimyandi...sicak sicak cikartip yemek istedim ...her yerimi yaktim :))) ben yemek yapmaya yeni basladim 20 yasindayim henuz..ama yaptiklarim super oluyomuss :)) simdi firindaki makarnami yiyorum anneminkinden daha guzel gibi gözüküyoo sadece biraz sicakk...
ben makarnanın altına ve üstüne yufka yerleştiriyorum çok güzel oluyor
SLM BEN ŞİMDİ DENİCEM ACABA İÇİNE SADECE KAŞAR PEYNİRİ KOYCAM NASIL OLUR ACABA
bende şimdi yapacağım umarım güzel olur teşekkürler
illa uzun makarnadan mı olması lazım mesela kıvırcık makarnadan olamazmı bu yemek???
Biz ara sira bu tarife göre yapiyoruz gercekten güzel oluyor :)
çoooooooook güzel görünüyo ama rejimdeyim yapamam:)
daha yeni yemek yedim ama görüntüsü iştamı kabarttı :P
Merhaba, tarifinizi ben burgu makarnayla yapiyorum ve kac kere yaptiysam tuttu, hatta bol iltifatlar aldim her seferinde :) Cok tesekkurler
merhaba tarif için teşekkürler şimdi yaptık eşimle fırına attık merakla bekliyorum tadını çok merak ediyorum umarm beklediim sonucu alırım :)))))
Eşimin canı Fırında Makarna istedi.İftarada yetiştermem gerekiyordu,nette arama yaptığımda sizin tarifiniz karşıma çıktı,leprobum mutfak teezgahının üzerinde sırası ile yazdıklarınızı okuyarak hazırladım mkarnamı.Ve sonuç harika,tabi oruclu olduğum için iftarı bekledim ve tadı nasıl oldu diye mrak içinde kaldım ama eşim koca iki dilim yedi,5 yaşındaki oğlum salcalıdan başka makarnayı yemezdi ama bu makarnaya bayıldı,ellerinize sağlık çok tşk ederim,size bir teşekkür borcum vardı,oh üzerimden bu yük şimdi kalkmış oldu:)
Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
Başemel sosu makarnanın üzerinde döküp öyle fırına vermek gibi bi hata yapmayın sakın. Annem öyle bi hata yaptı geçende ve makarnanın alt kısımları çok yavan kaldı. Sos makarnanın içine işlemeli, o yüzden önce makarna ile karıştırın sonra karışımı tepsiye aktarın.
merhabalar ellerinize sağlık akşam denedim çok guzel oldu. 26 yasındayım yeni öğretmen oldum ve atandım fkat arkadaslar akşam sana yemeğe gelicez dedileer evde hiç bir sey yoktu. bir paket fırın makarna ve lor vardı. ben peynir yerine lor koydum. uzwrine ise beyaz peynir rendeledim. arkadaslar çok begendi. çok guzel olmus dediler. aslında korkrak yapmıştım. besemal sosun içine yumurta krıstırdım. kokarmı dedim ama kokmadı. besemal sosuda makarnanın uzerine değil içine karıştırdım. 15 yasında kuzenim var butun yemekleri yapıyor bazen kendimden utanıyorum bu internet olmasa sizler olmasanız. ben aç kalırdım. tesekkurler. :)
ellerinize sağlık çok tşk ederim
www.ugracperde.com
Akşama deneyeceğim.inşallah güzel olur...
tarifinizi daha önceden de yapmıştım, her defasında parmaklarımızı yiyoruz sayenizde. teşekkür ederiz paylaştığınız için...
Devamlı bu tarifi kullanıyoruz her defasında parmaklarımızı yiyoruz teşekkürler...
thanks admin
tarif çok güzel elinize sağlık yanlız peynirli değil birde peynirin yerine bezelye karıştırmayı deneyin oda değişik bir tat oluyor
tarif için teşekkürler..
peynir yerine mısır ve dereotu ikilisini ekledim.. mısır ve dereotu sevenlere tavsiye ederim..
Mutfaksever Abla,
Az önce arkadaşımla biz de yaptık. İçine peynir yerine tavuk ekledik. Çok güzel oldu, afiyetle yedik. Teşekkürler. :))
Mutfaksever Abla, lütfen bizi tak.
güzel yorumlar için çok teşekkür ederim....tarifin işe yaraması çok güzel...afiyetle
benim oglumda istedı ve bugun denıycem ilk defa beşemal sosu bakalım beyenecekmıyız
bu arada tarif için şimdiden teşekkürler
Bende yaptım şimdi afiyetle yiyorum (:
Teşekkürler
Mrb ben de ilk defa yapıcam inş. güzel olur eşim biraz mızmız da o yüzden korkuyorum:-)mız da o yüzden korkuyorum:-)
^ Güzel olmazsa akşam değnek sırtında kırılacak demektir...
Bence hiç riske girme, yap bi mercimek çorbasıyla kurufasulye, kurtar kendini...
slm tarifniz cok guzel cokda acik anlatilmis denemekde fayda var dedim ama ben kiymali yapacagim insallah sizinki kadar lezzetli olur elinize saglik tskler
cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.
Çok güzel oluyor, yaptığım herkes bayıldı teşekkürler=)
Evet tarifiniz fırın makarna özlemimi giderdiği gibi,garantili tarifler arasında da yerini aldı :)))
Yorum Gönder