Perşembe, Mart 16, 2006

Portakallı Kek


Her nöbette zamanı kolay geçirmenin en iyi yolu bir şeyler yemektir ki bu durumda nöbet öncesi mutfağa girmek şart olur.Ve gelir bu defa portakallı kekim.

Bir gece hava almadan beklemiş kek dünyadaki en güzel tatlı olabilir bence.Hele portakalın yoğun kokusu kekin iliklerine kadar işlemişse ooooooh yeme de kokla,yeme de yanında yat derler buna.

Çok abarttım ben bu keki ,daha fazla mübalağa sanatı yapmadan tarifini yazayım en iyisi.

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı taze portakal suyu ve kabuklarının rendesi
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Fotoğraftaki gibi üst kısmına beyaz bir daire yapmak için 1 çay bardağı hindistan cevizi

Yumurta,vanilya ve şeker çırpılır.Portakal suyu,yağ,portakal kabuğu rendesi ilave edilir.En son un ve kabartma tozuda eklenip karışım tamamlanır.Yağlanmış kek kalıbının dibine hindistan cevizi dökülür ve hamur üzerine boşaltılır.175 derecede yaklaşık 50 dk. pişirilir.Pişme süresi tamamen kek kalıbınızın büyüklüğüne bağlı aslında.Hindistan cevizleri çevirirken çoğunlukla kalıpta kalıyor ama hem kokusu keke aroma veriyor,hem de üzerine böyle bir görüntü bırakıyor.Afiyet olsun...

1 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.