Perşembe, Nisan 20, 2006

Hamurlu Yayla Çorbası

Yayla çorbasını sevmeyen var mı?.......Yok mu? Peki pirinçle yapılan yayla çorbasını sevmeyen var mı? Var,ben.Oldum olası pirinçli yayla çorbasını sevmemişimdir.Pirinç yerine un miktarı artırılmış olanını tercih ederim.Bu sefer çorba yaparken hiç yapmadığım ama duyduğum hamurlu çorbalar geldi aklıma.Ben de öyle bir çorba denemesine giriştim.Çorbadan hiç kalmadığına göre başarılı olduğumu düşünüyorum.

2 lt.lik çorba tenceresi için;
3 yemek kaşığı un ve 6 yemek kaşığı yoğurt(kaşıklar tepeleme) güzelce çırpılır.Karışım yavaş yavaş sulandırılarak tencere doldurulur.Ocakta sürekli karıştırılarak koyulaştırılır.Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve arasıra karıştırılır.Bu arada eğer isterseniz içine bir iki dişde sarmısak rendelenir.Diğer yanda 2 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı sıvıyağ ve bir çimdik tuz ile yoğurulur.Sadece elinizi ıslatarak su ilavesi yapılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur bezelye tanesi kadar parçalara koparılarak kaynayan çorbaya eklenir.Beş dakika daha kaynatılırken 1 yemek kaşığı tereyağ yağda kızdırılır,içine pulbiber ve nane ilavesi yapılıp kaynamakta olan çorbanın üzerine cossssslatılır.E bu ses çıkıyor işte bilirsiniz.En sonunda çorbanın tuzu ayarlanır ve afiyetle yenir.Eğer hemen tüketmeyecekseniz çok sıcakken çorbanızın ağzını kapatmayın ki kesilmesin.Pazartesiye kadar şehir dışındayım,afiyetli günler herkese :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba ellerine sağlık ben yayla çorbasını çok severim kayınpederimde ne zaman gelse yap gelinde içelim bi çorba der ellerine sağlık www.blogcu.com/dileks

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.