
Hamur Malzemeleri:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı ılık su
- yarım çay bardağı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Aldığınca un(yaklaşık 10-11 çorba kaşığı dolusu alıyor)
İç Malzemeleri:
- 1 su bardağı kuru üzüm
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hamur malzemeleri yoğurulup sert sayılabilecek bir hamur hazırlayın.Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp her bir parçayı dikdörtgen şekilde merdane ile açın.Kalınlığı 5 mm kadar olmalı.Sonra yüzeye sıvıyağ sürün.1 çorba kaşığı toz şekeri eşit olarak serpin.Birbirine karıştırılmış olan üzüm,ceviz ve tarçının üçtebirini serpin.Geniş kenarından rulo yapın.8 eşit parçaya bölün.Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında kızarana kadar pişirin.

Bu ölçüden 24 adet minik nokulunuz oluyor.Bizim için bir ölçü yeterli gelse de her zamankinden hızlı tükenen bir çörek oldu.En kısa zamanda tekrar yapacağım,tadı damağımda kaldı çünkü :)
6 yorum:
Eline sağlık canım,
Bu tip tariflere çok ihtiyacımız var. Madem yemeyi seviyoruz bu ihtiyacımızı işte böyle hafif menülerle karşılamak en doğrusu.
Sevgili Arzu, anneler gününü kutlarım, en içten dileklerimle...
evet evet muhteşem görünüyorlarrr :))) kavonaza koymasak , hemen yesek olmuyomu:)))
çok teşekkür ederim,ben de tüm anne olanların ve tüm çocuk sevenlerin anneler gününü kutluyorum.
YUMURTA HAMURUN İÇİNDEMİ OLACAK YOKSA ÜZERİNE Mİ SÜRÜLECEK...CEVAPLARSANIZ SEVNİRİM...
cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.
Yorum Gönder