
10 adet pasta için:
- 5 yaprak milföy hamuru
- 40 adet çilek
- 2 su bardağı süt
- 1 fincan şeker
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 fincan un
Önce milföyleri ortadan ikiye bölerek fırın tepsisine dizin ve kurutana kadar pişirin.Sonra 10 tane çileği sütün bir bardağı ile blendırdan geçirin.Elek ve ya temiz bir tülbentten süzerek sütün kalan kısmına karıştırın. Margarini tencereye alın,eriyince unu ekleyin,biraz kavurun.Rengi dönmeden unu, şeker ve sütü ekleyerek muhallebi kıvamında pişirin.İlk sıcaklığı çıkınca milföylerin herbirini bıçakla ortadan ikiye ayırın.Zaten katları ayrıldığı için çok kolay oluyor.Arasına bir çorba kaşığı çilekli krema koyup,üç adet çileği yan yana dizin ve çileklerin üstünede krema damlatıp diğer parçayı üzerine kapatın.Soğuyunca üztlerine pudra şekeri eleyip servis yapabilirisiniz.Basit olduğu kadar da lezzeti bir pasta oluyor.Başka çilekli baharlara ağız tadıyla hep beraber çıkmak dileğiyle :) ...
4 yorum:
Ellerine sağlık sevgili Arzu, pratik ama bir o kadar da lezzetli bir tarif çıkmış ortaya. sevgilerimle :)
Merhaba,çok değişik ve güzel bir tarif olmuş,göze hitabeden bir güzelliği var,eminim lezzeti de güzeldir,yapımının da kolay olması ne iyi.
Ellerinize sağlık,bu güzel tarifi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
Merhaba adaşım!
Aynı lezzeti ben de muzla yapıyorum.Arasına yumuşak bir krema yapıyorum,bir de daha küçük hazırlıyorum pastaları.Yemesi daha kolay oluyor:)Ellerine sağlık.Sevgiler...
cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.
Yorum Gönder