Cuma, Haziran 09, 2006

Peynirli Sarma Börek

İçi dolgulu ve yumuşacık bir börek yemek isterseniz size göre bir tarif olsa gerek bu börek.Malzeme bakımından biraz kalorili,olsa olsa haftasonu kaçamağı olur :)

İç Malzemesi:
  • 250 gr.beyaz peynir
  • 2 çorba kaşığı tereyağı (Ben Becel kullandım)
  • 2 çorba kaşığı un
  • Gerekirse tuz

Dışı için:

  • 3 adet yufka
  • 1 çaybardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • Üzeri için bir yumurtanın sarısı

İç malzemenin tamamını karıştırıp macun kıvamına getirin.Sıvıyağ ve suyu karıştırın.Yufkanın birini tezgaha serin ve yüzeyine sulu yağ karışımından bolca sürün.Yufkayı ikiye katlayın ve altı eşit üçgene bölün.İç malzemesini baş taraflarına bolca paylaştırın ve sıkıca sigara böreği gibi sarın.Üzerlerine bastırıp yassı börekler elde edin.Çünkü pişerken yine tombullaşacaklar.Tüm yufkaları bu şekilde sarın.Börekleri su doldurulmuş bir kaseye batırıp hemen çıkarın ve tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp altı üstü kızarana kadar pişirin.Pişer pişmez fırından çıkarıp havadar bir yerde soğutun,üzerini kapatmayın.Afiyetli haftasonları hepinize.

2 yorum:

elifdoğan dedi ki...

Bu tarifler müthiş ama diyet yazılarını da bekliyorum merakla...

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.