Salı, Haziran 06, 2006

Toz Şekerli Kurabiye

Photobucket - Video and Image Hosting

Mutfak tezgahındaki bisküvi kavanozunun boş kalmasına dayanamıyorum.Evde herşey olsa bile o kavanoz boşsa sanki eve kıtlık düşmüş gibi geliyor.Hafta sonu baktım durum böyle,uzun zamandır yapmadığım bu kurabiyeden yaptım.Çok kısa zamanda uygulanan ve evde her zaman bulunan malzemelerle yapıldığı için ön alışveriş gerektirmeyen kurabiyelerden bu.

  • 125 gr. yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 5 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • vanilya
  • kabartma tozu
  • aldığınca un
  • Üzeri için; Bir yumurta akı,2 çorba kaşığı toz şeker.

Tüm malzemeyi yoğurup sert bir hamur hazırlıyoruz.Bu hamurun kıvamı öyle dağılmayan cinsten olmayacak.Tezgahta yoğururken birbirini zor tutmalı.Ceviz büyüklüğünde kurabiyeler hazırlayıp yumurta akı ve tozşeker buluyoruz.Fırında 175 derecede kuruyana kadar pişiriyoruz.Pişme süresinin ortalarında tepsiyi bir alt seviyeye indirirseniz üzeri kızarmadan altı daha iyi kuruyor.Afiyet olsun.

7 yorum:

dileks dedi ki...

canımm en sevdiğim kurabiyeden yapmışsın ellerine sağlık

Oya Kayacan dedi ki...

Mutfak sevdiğin besbelli vallahi. Kurabiyelerin ve okuyabildiğim kadarıyla her tarifin güzel. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

anoooow birazdn bizde yappıcaz kurabiyeyi :)

Adsız dedi ki...

bende denicem birazdan ellerinize sağlık

zeyno dedi ki...

ben severim kurabiyeyi lezzetli oluyor...

gulaysenur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.