
- 5 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı sıvıyağ
- 2 limonun suyu+1,5 su bardağına tamamlayacak kadar süt,kabukların rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı iri parçalı ceviz
- yaklaşık 4 su bardağı un(un miktarın az ve ya çok değişebiliyor,akıcı bir kek kıvamı elde etmelisiniz)
Bu ölçüleri iyi pişirebilmek için büyük boy kek kalıbı gerekiyor.Yumurta ve şekeri çırpın.Limon suyu eklenmiş sütü,sıvıyağı ekleyip tekrar karıştırın.Vanilyayı ilave edin.Una kabartma tozunu yedirin ve karışıma ekleyin.Uygun kıvamı bulduğunuzda karıştırmayı bırakın.Yağlanmış kek kalıbının dibine cevizleri serpin ve hamuru boşaltın.175 derecede yaklaşık bir saatte pişiyor.Pişme süresi keki pişirdiğiniz kapla yakından alakalı.Kalıp büyük ve yayvan oldukça süre kısalıyor.Piştiğini tahmin ettiğiniz zaman yine de kürdan kontrolü yapmayı unutmayın.Sevisten bir gün önce keki yapmanız ve hava almayacak şekilde bekletmeniz tadının daha güzel olmasını sağlıyor.Afiyet olsun.
5 yorum:
adımı yazmayı unutmuşum pardon..
(seçil) htpp://lezzetsoleni.blogcu.com
Bu blogdan birileri Samsunluyum mu dedi? E oyleyse selamlar hemserim,
Bol bol gorusmek uzere
öncelikle bebeginizin saglikli dünyaya gelmesini diliyorum ve Allah insallah Anali Babali büyütür.
Kekinizin icinde tessekkürler cok nefis olmus.
Blogunuzu sessiz takipcilerindendim bugüne kadar, ikinci bebisi beklediginizi okuyunca yazmadan duramadim, bende ikinci bebisimi bekliyorum da :)
Kekiniz de cok güzel görünüyor, dogumdan sonra deneyecegim insallah, simdi yapsam hepsini kendim yerim diye korkuyorum ;))
cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.
Yorum Gönder