Pazar, Ocak 14, 2007

Limonlu Cevizli Kek

Uzun zaman oldu bloğa yazmayalı.İkinci bebeğimi bekliyorum ve büyüyen karnım artık bilgisayar başında rahat oturmama izin vermiyor.Geçen hafta işyerine götürmek için yaptığım keki eklemek istiyorum.Öğle araları çay boş gitmiyor.Yanında birşeyler olunca hem sohbet tatlı hem çay :))
  • 5 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ
  • 2 limonun suyu+1,5 su bardağına tamamlayacak kadar süt,kabukların rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri parçalı ceviz
  • yaklaşık 4 su bardağı un(un miktarın az ve ya çok değişebiliyor,akıcı bir kek kıvamı elde etmelisiniz)

Bu ölçüleri iyi pişirebilmek için büyük boy kek kalıbı gerekiyor.Yumurta ve şekeri çırpın.Limon suyu eklenmiş sütü,sıvıyağı ekleyip tekrar karıştırın.Vanilyayı ilave edin.Una kabartma tozunu yedirin ve karışıma ekleyin.Uygun kıvamı bulduğunuzda karıştırmayı bırakın.Yağlanmış kek kalıbının dibine cevizleri serpin ve hamuru boşaltın.175 derecede yaklaşık bir saatte pişiyor.Pişme süresi keki pişirdiğiniz kapla yakından alakalı.Kalıp büyük ve yayvan oldukça süre kısalıyor.Piştiğini tahmin ettiğiniz zaman yine de kürdan kontrolü yapmayı unutmayın.Sevisten bir gün önce keki yapmanız ve hava almayacak şekilde bekletmeniz tadının daha güzel olmasını sağlıyor.Afiyet olsun.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

adımı yazmayı unutmuşum pardon..
(seçil) htpp://lezzetsoleni.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Bu blogdan birileri Samsunluyum mu dedi? E oyleyse selamlar hemserim,
Bol bol gorusmek uzere

BaharYeli dedi ki...

öncelikle bebeginizin saglikli dünyaya gelmesini diliyorum ve Allah insallah Anali Babali büyütür.

Kekinizin icinde tessekkürler cok nefis olmus.

süpürgesizcadi dedi ki...

Blogunuzu sessiz takipcilerindendim bugüne kadar, ikinci bebisi beklediginizi okuyunca yazmadan duramadim, bende ikinci bebisimi bekliyorum da :)

Kekiniz de cok güzel görünüyor, dogumdan sonra deneyecegim insallah, simdi yapsam hepsini kendim yerim diye korkuyorum ;))

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.