Çarşamba, Eylül 12, 2007

Çikolatalı Cheese Kek

İlk defa cheese kek yaptım.Hazır olarak alıp yemesini çok seviyordum.Evde yapıpta aynı tadı alınca kendimle gurur duydum :)) Meğer ne kolaymış cheese kek yapmak.Bir dahaki sefere meyve soslu yapacağım.Tabanında da kepekli yerine pötibör bisküvi kullanmayı deneyeceğim.Kepekli bisküvi buzdolabında bekleyince ertesi güne biraz fazla sertleşmişti.Buna rağmen yine de çok güzeldi.

  • 200 gr.kepekli bisküvi
  • 125 gr. eritilmiş margarin ya da tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 400 gr. labne peyniri
  • 1 kahve fincanı un
  • vanilya
  • 1 çay bardağı sütle hazırlanmış 1/4 paket çikolata sosu
  • 1 çay bardağı hazırlanmış krem şanti

Bisküvileri mutfak robotuna atıp un haline getirin.Üzerine erimiş margarini ekleyip bir daha çalıştırın.Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba ya da benim yaptığım gibi küçük boy yuvarlak borcama döşeyin.Sonra yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.Labneyi,unu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın ve 175 derecede 45 dk. fırınlayın.Tamamen soğuyunca üzerine çikolata sosunu yayın.Krem şanti ile dilediğiniz gibi süsleyin.Buzdolabında iyicene soğuduktan sonra servise hazırdır.Afiyetle...

5 yorum:

Cafe Gusto dedi ki...

Arzucuğum Ben de cheesecake çok severim ama bizm evde pek beğenilmiyor.Yapıp kendim yiyorum.Ama seninki de süper olmuş ellerine sağlık.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba bende evde hiç denemedim.sizin sayenizde bende evde denemeye karar verdim:)elinize saglık..

pelin dedi ki...

CANIM HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK.bEN DE İÇİNE SÜZME YOĞURTLA LABNE PEYNİRİ KARIŞTIRARAK YAPIYORUM.SEVGİLER

Mutfak Havlusu dedi ki...

o desen ne öyle:)
maşAllah çok güzel yapmışsınız
ellerinize sağlık.

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.