Perşembe, Ağustos 28, 2008

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk

Hem göz hem mide dolduran,yanına az pilav çok yakışan bu basit fırın yemeğinin tek püf noktası fırına biraz erken konması.Zira tavukların tam tadında pişmesi 90 dakikayı buluyor.
  • Kişi sayısına göre yeteri kadar tavuk baget.
  • Arzu ettiğiniz kadar domates,yeşil biber
  • 3-4 adet soğan
  • 3-4 adet patates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası(1 çay bardağı su ile sulandırılmış)
  • Tuz,pul biber, kekik
  • Bir adet fırın poşeti(unlamak için bir çorba kaşığı un)

Tavukları,halka halka doğranmış soğanları,dörde bölünmüş patatesleri derin bir kaba alıp üzerine sulandırılmış salçayı gezdirin.Tuzunu ve biberini ayarlayıp kekiği de ekledikten sonra hepsini güzelce harmanlayın.Fırın poşetini unlayın ve fazla ununu silkeleyin.Ben daha geniş olması açısından hindi boyu olan poşetlerden alıyorum.Karıştırdığınız malzemeyi poşete yerleştirin.Domatesleri ve biberleri de bütün olarak üzerine serpiştirin.Fazla havayı boşaltarak poşetin kendi aparatı ile ağzını bağlayın.Üzerine iki minik delik açmayı unutmayın.Uygun bir tepsiye yerleştirip 200 derecede yaklaşık 75 dk.pişirin.Tepsiyi fırından çıkarıp poşetin alt tarafını boydan boya kesin ve bağlı kısımdan tutarak yavaş yavaş poşetten yemeği tepsiye geçirin.Bu şekilde bir 15 dakika daha fırınlayın.Şimdi servise hazırıdır.Afiyetle...