Çarşamba, Kasım 12, 2008

Fırında Kuzu İncik

Haftasonları et balık yenmezse birşeylerin eksik kalacağını düşünen ailemden gelen yoğun istek üzerine bu yemeği pişirdim.Hazırlaması kolay olmasına rağmen tadının tıpkı tandıra benzemesi bu yemeğin sık sık listeye girmesine sebep oluyor.
  • Kişi başına yetecek kadar kuzu incik(eğer iştahlı bireyler varsa masanızda porsiyon sayısını ikiye çıkarmanızı tavsiye ederim)
  • Halka halka doğranmış 4-5 adet soğan
  • 2-3 adet patates(elma dilimi şeklinde doğranmış olabilir)
  • 3-4 diş sarmısak
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Kekik,tuz,karabiber

Yıkadığınız incikleri ağzı kapaklı teflon bir tavaya sıvıyağ ile birlikte alıp orta ateşte alt üst kızartıyorsunuz.Bu aşamada tuz eklemeyin.Etlerin her tarafı eşit kızarınca atlerin yarısına çıkacak kadar su ve yeterince tuz ilave edip 15 dk. kadar kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirin.Su bize fırında da gerekeceğinden suyunu çekerse ilave yapın.

Yarı pişmiş olan incikleri uygun boyda fırın kabına dizip patatesleri ve sarmısakları arasına serpiştirin.Soğanları ise fırın kabınızın üzerini kapatacak şekilde en üste yayın.En üzte kekik ve karabiber gezdirip,etleri pişirdiğiniz suyu üzerine gezdirin.Fırın kabını alüminyum folyo ile sıkıca kaplayıp 200 derecede 60 dk. fırınlayın.Yanına dilediğiniz pilavı yapabilirsiniz.Bulgur da pirinç de çok yakışıyor.Afiyetle...

6 yorum:

leyya dedi ki...

bende hem obur hem de etsever olarak porsiyon sayınısı üçe çıkarıyorum))elinize sağlık.

elma şekeri dedi ki...

nefis görünüyor ellerinize saglik..

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,eminim leziz olmuştur...Sevgiler....

Adsız dedi ki...

hımm kuzu incik bayılırım.. :)

Ellerinize sağlık.

sevgiler

Adsız dedi ki...

size ne diyebilirim ki harika olmuş ...süpér ya

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.