- Kişi başına yetecek kadar kuzu incik(eğer iştahlı bireyler varsa masanızda porsiyon sayısını ikiye çıkarmanızı tavsiye ederim)
- Halka halka doğranmış 4-5 adet soğan
- 2-3 adet patates(elma dilimi şeklinde doğranmış olabilir)
- 3-4 diş sarmısak
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Kekik,tuz,karabiber
Yıkadığınız incikleri ağzı kapaklı teflon bir tavaya sıvıyağ ile birlikte alıp orta ateşte alt üst kızartıyorsunuz.Bu aşamada tuz eklemeyin.Etlerin her tarafı eşit kızarınca atlerin yarısına çıkacak kadar su ve yeterince tuz ilave edip 15 dk. kadar kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirin.Su bize fırında da gerekeceğinden suyunu çekerse ilave yapın.
Yarı pişmiş olan incikleri uygun boyda fırın kabına dizip patatesleri ve sarmısakları arasına serpiştirin.Soğanları ise fırın kabınızın üzerini kapatacak şekilde en üste yayın.En üzte kekik ve karabiber gezdirip,etleri pişirdiğiniz suyu üzerine gezdirin.Fırın kabını alüminyum folyo ile sıkıca kaplayıp 200 derecede 60 dk. fırınlayın.Yanına dilediğiniz pilavı yapabilirsiniz.Bulgur da pirinç de çok yakışıyor.Afiyetle...
6 yorum:
bende hem obur hem de etsever olarak porsiyon sayınısı üçe çıkarıyorum))elinize sağlık.
nefis görünüyor ellerinize saglik..
Eline sağlık canım,eminim leziz olmuştur...Sevgiler....
hımm kuzu incik bayılırım.. :)
Ellerinize sağlık.
sevgiler
size ne diyebilirim ki harika olmuş ...süpér ya
cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.
Yorum Gönder