4 kişilik:
- 2 kase dolusu haşlanmış,süzülmüş işkembe
- 1 litre su
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı yoğurt+1 çay bardağı su
- 2 diş sarmısak(zevke göre miktar artırılabilir)
- Tuz,pul biber
- Servis esnasında bolca sirke ve limon...
Suyu ve işkembeleri tecereye alıp kaynatıyoruz.Derin bir kasede un,yoğurt ve bir çay bardağı suyu pürüzsüz olana dek çırpıyoruz.Kaynayan çorbayı hızla karıştırarak unlu karışımı yavaş yavaş içine akıtıyoruz.Dövülmüş sarmısakları ekleyip,tuzunu ve biberini ayarladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp servis yapabilirsiniz.İşkembe zaten çok yağlı olduğu için ayrıyetten yağ eklemiyorum.Ama isteyen üzerine kızdırılmış sıvıyağ,pulbiber karışımı ekleyebilir.Serviste limon ve sirkeyi unutmuyoruz tabi.
Haşhaşlı Lokum
Farklı günlerde pişen farklı yiyeceklerden biri de Oktay Usta'nın haşhaşlı lokumları.Tarife buradan ulaşabilirsiniz.Gerçekten denenmeye değer bir tarif.Yapması da,yemesi de çok hızlı oluyor :))Afiyetle...
2 yorum:
haşhaşlı lokum mükemmel görünüyor mutlaka deniycem.
cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.
Yorum Gönder