- 1 adet 2 katlı kakaolu pasta tabanı
- 2 paket sade kremşanti + 2 su bardağı süt
- 50 gr. kakao
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 80 gr. bitter çikolata
- 2 çorba kaşığı kakaolu fındık kreması
- 1 tatlı kaşığı granül kahve+1 çay bardağı sıcak süt
2 paket kremşantiyi 2 su bardağı soğuk sütle tarifine göre hazırlayın.İçine kakaonun tamamını ve pudra şekerini ilave edip biraz daha çırpın.Çikolatayı bıçakla ince ince doğrayın.Pasta tabanınızın alt kısmını servis tabağınıza yerleştirin.Kahveyi sıcak sütle eritin ve bu karışımın yarısı ile alt tabanı ıslatın.2 çorba kaşığı sürülebilir kıvamdaki kakaolu fındık kreması ile alt tabanı kaplayın.Üzerine kremşantinin yarısını boşaltın ve düzgünce yayıp çikolata kırıntılarını serpin.Dilerseniz bir kısmını üste ayırın.Ben unutmuş hepsini serpmişim.İkinci katını yerleştirip hafifçe bastırın.Kalan kahveli karışımla üst katı da ıslatın ve kalan kremanız ile üzerini kaplayıp dilediğiniz şekilde süsleyin.
3 yorum:
Gerçekten çok pratik ve bir o kadar da güzel görünüyor, ellerineze sağlık...
Kolay ve sahane bir pasta olmus, ellerinize saglik. Sevgiler.
Mükemmel ve çok leziz görünüyor pasta Allah'ım neden ben de böyle güzel şeyler yapamıyorum ....
Yorum Gönder