Cuma, Mart 05, 2010

İLK ŞEKER HAMURLU PASTA,İYİ Kİ DOĞDUN DENİZ...

Uzun zamandır yapmak isteyip de bir türlü girişemediğim ilk şeker hamuru denemesini gerçekleştirdim.Üstelik şeker hamurunu marshmellowdan yaparak... Marshmellow şeker hamurunun daha yenilebilir olduğunu düşünerek tercih etmiştim ancak maliyet ve zahmet açısından bakarsak hazır şeker hamuru almak daha cazip geliyor şimdi.Çünkü hamuru yapma kısmı değil,hamuru şekillendirme,süsleme kısmı asıl zevkli olan.Şeker hamuru yapımını Ayşe Yaman'ın bloğundaki tarifden birebir uyguladım.Sonuç güzeldi,sadece ölçüden biraz daha fazla pudra şekeri eklemek gerekti.Süsleme için Deniz'imize deniz kızı uygun bir konsept oldu.Pandispanya tarifini bir çok blogda var olan yoğurtlu pandispanya tarifinden,kremayı ise klasik pastacı kremasından hazırladım.Yoğurtlu pandispanya normaline göre daha sert olduğu için şeker hamurlu pastalarda tercih ediliyormuş ancak ben yine de lezzet olarak klasik pandispanyayı tercih ederim.Bir daha ki sefere böyle deneyeceğim,bakalım sonuç nasıl olacak...Kısmet önümüzdeki doğum günlerine.Şimdiden diğer yeğenlerimden siparişler hazır....İyi ki doğdun Deniz,iyi ki doğdunuz güzel şeylerim,hepiniz,iyi ki...



4 yorum:

Sesli Chat dedi ki...

selam elinize sağlık harika gercekten

oktay usta dedi ki...

gerçekten çok hoş görünüyo...

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.

tercüme dedi ki...

çok güzel görünüyo gerçekten, elinize sağlık..