
Büyük boy yuvarlak Borcam tepsi için:
- 4 adet yufka
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 250 gr.kıyma
- 1 baş soğan
- maydonoz
- pulbiber
- tuz
İlk önce soğanı incecik doğrayın ve 2 kaşık sıvı yağ ile soteleyin.Kıymayı ilave edin ve kavurun.İndirmeden önce ince doğranmış maydonoz ve istediğiniz kadar pulbiber ekleyin,tuzunu ayarlayın.İçimiz hazır.
Yumurta,süt,sıvıyağ ve tuzu karıştırıp iyicene çırpın.Yufkaları tam ortadan ikiye bölün.Yarım daire şeklinde gelen yufkalardan birini tezgaha serin.Üzerine tamamen kaplayacak şekilde yumurtalı harçtan sürün.Kıymalı içten dolu bir kaşık serpin.Yuvarlak tarafından başlayarak rulo yapın.Sararkan en uçta kalan kısımları dolma sarar gibi kapatın.Yağlanmış tepsiye resimdeki gibi peşpeşe ekeleyerek tüm ruloları döşeyin.En üzerine yumurtalı harcın kalan kısmını bolca sürün.200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet şeker olsun.
4 yorum:
:))) oy! oy! oy! buna yorum yazmadan kaçamayacağım, kıymalı böreklere dayanamam, herşekline bayılırız, ellerine sağlık, afiyetler olsun.
Nihal
Tek kelimeyle MÜKEMMEL! :)
MMmmmhhh ellerine sağlık nefiss görünüyor...
cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.
Yorum Gönder