Pazar, Haziran 25, 2006

Limonlu Pasta

Yaz akşamlarınız için hem pratik hem lezzetli hem de hafif sayılabilecek bir tarif.
  • 5 su bardağı süt
  • 2 fincan un
  • 2 fincan şeker
  • Bir limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 2 paket kakaolu piknik bisküvi

Bir tencereye unu,şekeri,limon suyu ve kabuğunu,sütü koyun ve mikserle iyice karıştırın.Sonra tencereyi ocağa alıp muhallebi kıvamında pişirin.Ateşten alınca margarini ilave edin,mikserle birkaç dakika daha çırpın.

Sonra silkon kek kalıbınınızı( ve ya esneme yapabilen plastik bir kap olabilir)sudan geçirip suyunu süzün.Kalıbın alt yüzeyini kapatacak kadar muhallebi dökün.İnce bir tabaka olacak.Bisküvileri elinizde iri iri kırarak muhallebinin üzerini kapatın.Bu şekilde tüm malzemeyi kalıba döşeyin.Buzdolabında tamamen soğuyup katılaşana kadar en az 3 saat hatta bir gece bekletin.Servis yapacağınız zaman kalıbı hafifçe esnetip tabağa ters çevirin.Üzerine isterseniz hazır çikolata soslarından az miktarda hazırlayıp dökebilirsiniz.Afiyet olsun.

8 yorum:

vintage biscuit dedi ki...

LIMONLU HERSEYE BAYILIRIMMM
ELIMDE ELMA GIBI YERIM :)

Auryn dedi ki...

Cankurtaran gibi bir tarif bu!

Adsız dedi ki...

Merhaba süper bir pasta olmuş elinize sağlık ben bir dilim alıp gidiyorum :) görüşmek dileğiyle sevgiler.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık ablacım enfesss olmuş en kısa zamanda deneyeceğim

Adsız dedi ki...

merhaba tariflerine bakınca canım çekti mutfağın tam benlik

ArMeda dedi ki...

Merhaba çok güzel gözüküyor ellerine sağlık.sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba tarif çok güzel görünüyo ellerine sağlık en kısa zamanda deneyeceğim ellerine sağlık siteme beklerim(Sitem daha yeni)

Sevgiler
Ebru

www.ebrununyemekleri.azbuz.com

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.