Cuma, Ekim 06, 2006

Ayva Tatlısı

Geçtiğimiz günlerde ayva tatlısı denedim.Bir çok blog ve yemek sitesi gezintisinden sonra aşağı yukarı birbirine benzeyen tarifleri ortak noktada buluşturup pişirdim tatlıyı.Ben gıda boyası kullanmayı sevmeyen biriyim.Bu yüzden ayvanın çekirdekleri ne kadar renk verdiyse ona razı oldum.Mevsim ayvaları çok da olgun olmadığından sapsarı ayva tatlılarım oldu,tadları çok güzeldi ama :)

4 Porsiyon ayva tatlısı için:

  • 2 adet ayva
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 5-6 adet tane karanfil
  • 4 çorba kaşığı kaymak

Ayvaları ikiye bölüp ortalarını temizleyin.Çekirdeklerini ayırıp bir kenara koyun.Ayvaları ortaları alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizin.Etrafına çekirdekleri ve karanfilleri serpin.Üzerine şekeri ve suyu ekleyin.Kaynayana kadar ağzı kapalı,kaynayınca ağzı açık olacak şekilde ayvalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.Soğuyunca servis tabağına alın ve üzerini kaymak ile süsleyin.Afiyet olsun.

9 yorum:

yemekvebiz dedi ki...

Merhabalar,
Ayva tatlısı sevdiğim tatlılardandır, bende gıda boyası kullanmıyorum, fakat bolca cıkarabildiğim kadar cekirdegini cıkarıp cook kısık ateste yaklasık 4 saat pişiriyorum ve renk alıyor, paylaşmak istedim..

Fakat parlaklığı muhteşem olmus hele kaymaklar pek canlı cıkmıs, ellerinize saglık,

sevgilerimle,
Figen

arzu dedi ki...

Teşekkür ederim Figen,tüm çekirdeklerini ben de koydum ama pişirme sürem o kadar uzamadı.Önerini deneyeceğim bir daha ki sefere.

seda dedi ki...

çok güzel görünüyor eminim lezzeti de güzeldir.ellerinize sağlık.
siteme uğrarsanız sevinirim.

tarifname.blogspot.com

Ebru dedi ki...

Arzu tatlının görüntüsü çok hoş tadıda güzel zaten eline sağlık sevgiler Ebru

arzu dedi ki...

Teşekkür ederim Ebru'cum.

emine dedi ki...

bende gıda boyası kullan(a)mıyorum..Böylesi daha güzel ellerinize sağlık..
hasmutfak.com
blogcu.com/takinti

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım eminim nefis olmuştur.Ben de gıda boyası kullanmıyorum ve kırmızı ayva tatlılarım oluyor.Soyduğun kabuklardan da 4- 5 parça ekle kenarlarına ve kaynadıktan sonra en küçük(kahve pişirilen) ocakta kısık ateşte 3 saat kadar hiç karıştırmadan ağzı kapalı pişirince kırmızı ve suyu jöleli ayva tatlısı oluyor.Suyunu da üzerine ve tabağın kenarlarına gezdirince parlaklık ve dekor veriyor.


Selamlar

Adsız dedi ki...

merhaba bende ayva tatlsı yapmaya karar verdim ve tarflere baktım bende gıda boyası kullanmak istemiyorum ve senin tarifini deniycem bence bu daha sağlıklı ellerine sağlık bakalım benimki nasıl olacak.

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.