
- 1 paket kuskus makarna(tam yuvarlak olanından,bazı markalarınki yassı oluyor)
- 1 buçuk kg. yoğurt
- 1 su bardağı mayonez
- 1 su bardağı haşlanmış tane mısır
- 2 diş sarmısak,tuz
Önce kuskusu haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin.Yoğurdun kesilmesini önleyecek kadar soğumaya bırakın.Soğutma esnasında 2-3 kaşık zeytinyağı karıştırırsanız birbirlerine yapışmıyorlar.Diğer yanda yoğurdu,mayonezi,tuz ve rendelenmiş sarmısakları karıştırıp pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.Soğuyan kuskuslara yoğurlu karışımı ekleyin,mısırı da ilave edip borcama düzgünce yayın.Kaşık yardımıyla üzerini düzeltin.Eğer servis olayınız hemen olmayacaksa yoğurt ekleme işlemini 2 seferde yapmanızı tavsiye ederim.Çünkü bu salata çok fazla beklemeyi sevmiyor.Kuskuslar karışımı fazlaca çekiyorlar,kıvamı bozuluyor.En iyisi servis zamanı karıştırmanız.Ben bu sefer sade bir görüntü tercih ettim,siz üzerini maydonoz,pulbiber,dereotu ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
2 yorum:
Arzu'cum ellerine sağlık yeni site açtım kendime linklerine eklermisin canım
cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.
Yorum Gönder