Perşembe, Aralık 21, 2006

Patatesli Rulo

Yufkayı elime aldığım zaman böreğin şekline karar veriyorum genellikle.Sarmak için fazla zamanım yoksa döşeyerek ya da büzerek börek yapmak çok kolay oluyor.Bu defa kocaman rulolar yaptım.Dışı çıtır içi yumuşacık patatesli rulolar oldu.Servis yaparken rolaların enini 7-8 cm. uzunluğunda keserseniz daha şık oluyorlar.
  • 4 adet yufka
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 baş soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Karabiber,tuz,maydonoz.
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı soda
  • Üzeri için 1 yumurta sarısı

Soğanı incecik kıyıp yarım çay bardağı sıvıyağ ile soteleyin.Salçayı ekleyip biraz kavurun.Ezilmiş patatesleri en son da karabiber,tuz ve doğranmış maydonozu ekleyip böreğin içini hazırlayın.

Kalan yarım bardak sıvıyağ ile sodayı karıştırın.Yufkaların birini zemine yayıp sodalı harçtan fırça yardımıyla tüm yüzeye sürün.İçinizin dörtde birini yufkanın üzerine yayın ve kenar fazlalıkları içe kıvırıp sıkıca rulo yapın.Hepsini bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında nar gibi kızartın.Ilıyınca keserek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Elelrine sağlık börek çok güzel görünüyor.

arzu dedi ki...

teşekkür ederim pembeli.

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.