Pazar, Ekim 21, 2007

Patates Topları ve Peynirli Rulo Börek

Patates toplarını Ramazan'da iftariyelik olarak hazırlamıştım.Çok basit,şık ve lezzetliler.
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • tuz,pulbiber,karabiber
  • ince kıyılmış maydonoz

Haşlanış patatesleri sıcakken ezip içine bir çorba kaşığı mayonezi ekleyin.Tuz ve baharatlarını damak tadınıza göre ayarlayın.Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince küçük toplar hazırlayın ve maydonozda yuvarlayın.Servis tabağının dibine bir çorba kaşığı mayonezi güzelce sıvayın ve topları dizin.Üstlerine kürdan batırabilirsiniz.


  • yarım çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 150 gr.beyaz peynir
  • Bir tutam kıyılmış maydonoz,pulbiber
  • 2 yumurta

Bu da dolapta kalan iki adet yufkayı değerlendirmek üzere yapıldı. Yarım çay bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvıyağı karıştırıp yufkaların arasına sürün.En üstüde bu karışımla ıslatın.Peynir,maydonoz,biber ve yumurtalarla iç harç hazırlayın.Yalnız bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın.Harcı yufkaların üstüne her yerine eşit gelecek şekilde yayın ve sıkıca büyük bir rulo yapın.İki parmak kalınlığında yan yan keserek tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısını sürüp güzelce kızartın.Afiyet olsun.

2 yorum:

Tijen dedi ki...

Pek güzel pek güzel. Ellerine sağlık!

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.