Pazartesi, Mayıs 12, 2008

Evde Yoğurtlu Kebap Keyfi


Yoğurtlu Adana ve ya Urfa, farketmez seviyorsanız eğer evde hazır yemeğiniz yoksa bir de kurtarıcı bir yemek size.Tabi eve dönerken incecik lavaşlardan bulabilirseniz ne ala.Bulamazsanız altına pide,o da olmadı ekmek de kullanabilirsiniz.
4 kişilik yoğurtlu kebap için:
  • Yarım kg. az yağlı kıyma
  • 4 adet soyulmuş,küp doğranmış domates
  • 4-5 adet ince kıyılmış yeşil biber
  • 1 çorba kaşığı biber salçası(domates de olabilir)
  • 2 diş ince doğranmış sarmısak,pul biber,tuz
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 kg. oda sıcaklığında yoğurt
  • 3 adet lavaş
  • Üzeri için kıyılmış maydanoz

Tencereye yağı,biber,sarmısak ve kıymayı alıp biraz kavurun.Sonra domatesleri ekleyin.Kıyma iyicene kavrulup suyunu çekince salçayı ilave edin.Biraz daha kavurun,tuz ve biberini ayarlayın.Lavaşları küçük kareler halinde doğrayın ve servis tabaklarına paylaştırın.Yoğurdun tuzunu ayarlayıp iyicene çırpın,sonra lavaşların üzerini yoğurtla kaplayın.En sonda kıymalı harcı paylaştırıp maydonozla süsleyin.Hemen yemek gerek soğumadan,afiyetle...

7 yorum:

Tijen dedi ki...

Sevgili Arzu,
Bizim kızların süslü püslü pastalarından sonra benim sandviçi beğenmene çok sevindim. Bazen sadelik arıyoruz değil mi? Teşekkürler!

elma şekeri dedi ki...

nefis görünüyor ellerine saglik.
Sevgilerimle.......

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhaba Arkadaşım…
Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

kebap ye beni diyor ellerine sağlık cnm

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Mmmmm, lavaş ve kıymalı denemedim hiç. Geçen gün kuşbaşı et ve pideyle yapmıştım.. Senin kebabın da nefis görünüyor, ellerine sağlık, afiyetler olsun..

Adsız dedi ki...

merhaba ben gaziantep uzulu bir yogurtlu kebab tarifi vermek istiyorum sizlere
genis bir tabaga tirnakli pidelerden birbucuk adet keseelim basparmak iriliginde 1kase yogurda 2dis sarmisak rendeliyelim sonra 100gram yagsiz kiymayi az aycicecek yaginda yakmadan kurutmadan kavuralim tuz ve 1tatli kasigi kirmizi pul biber karistirip once yogurtu sonra kiymamizi ekmelerin uzerine esit gezdirelim afiyet olsun bu kebaba ne dometes ne maydanoz ne karabiber konmaz lutfen yemekleri kendi zevkimize gore degistirip sonra asil tarifi oyleymis gibi yazmayalim gaziantepin heryerinde benim tarifim gibi yaparlar bu yemekde esas anteb yemegidir

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.