Çarşamba, Ağustos 06, 2008

Patlıcan Pabucaki


Pabucaki Yunan mutfağına ait bir lezzet aslen.Nette yer alan farklı tarifler,farklı malzemeler var.Ben de kendimce değişiklikler yaparak Pabucaki yaptım.Özellikle diyet günlerinde sıcak yemek olarak ideal görünüyor.
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarmısak
  • 1 çay bardağı beyaz peynir.
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı,tuz,karabiber

Patlıcanları alacalı soyup bütün olarak tuzlu suda haşlıyoruz.Çıkarıp suyunu sıkıp tıpkı karnıyarık şekli vererek bir çay kaşığı yardımıyla içini boşaltıyoruz.Çok fazla inceltmeyin, kenarları biraz kalın kalabilir.Tencereye yağı alıp incecik doğranmış soğanları ve sarmısakları soteliyoruz.Doğranmış biberleri de ilave edip biraz daha kavuruyoruz.Sonra patlıcanların içinden boşalttığımız kısımlarını ve domatesleri de ekliyoruz.En son ufalanmış beyaz peynir ilavesi ile altını kapatabiliriz.Tuzunu,biberini ayarlıyoruz.Harcı patlıcanların içine paylaştırıyoruz. Üzerine kaşarları serpip fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyetle...

11 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

hiç denemediğim bir lezzet merak ettim tadını ellerine sağlık cnm nefis görünüyor

Adsız dedi ki...

selam.patlıcan yemeklerine bayılırım.bu harika patlıcan yemegi süper olmuş...elinize saglık.sevgiler.

http://hunerlieller.net

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Pabucakiyi hiç bilmiyordum, sanırım en büyük özelliği patlıcanların kızartılmaması.. Hem pratik hem de sağlıklı, ellerine sağlık, denemek isterim ben de..

eldivenlerim dedi ki...

patlıcanla penir yanyana hiç denememiştim, görünüşü süper, enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

SOFRAM dedi ki...

Pabucaki, güzel ve değişik bir yemek olmuş, çok ta hafif, poşette tavukta harika görünüyor, ellerine sağlık canım.
Canım gezimiz yorucu ama güzel geçti, o börekte harikaydı, mutlaka yapıp sayfamda yayınlayacağım, sevgiler...

:)den dedi ki...

İlk defa sizden öğrendiğim bir yemek. Son derece sağlıklı ve besleyici. Tarif defterime ekledim. En kısa zamanda deneyeceğim. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
Sevgiler...

neseersoy dedi ki...

selam,
bugün Kayseri'li bir arakadaşım bana Kayseri'den gemiş olan ufacık pembe çizgili patlıcanlar getirdi , yarında misafirlerim olacak bu tarif harika oldu , teşekkürler.
Bu arada çok güzel görünüyor , ellerine sağlık.
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

slm ben patlıcanlara nasıl bu şekli verdiğinizi anlamadım.alacalı soyulur denmiş tarifte.fakat resimde sanki kabukları war fakat ortası oyulup doldurulmuş gibi görünüyor. yemek konusunda mutfakta acemiyim de ;)

arzu dedi ki...

Patlıcanlar alacalı soyuluyor,ancak ortasını tam soyulmuş yerden açınca iki tarafta kabuklu kısımlar kalıyor.Bu yüzden fotoğrafta kabuklu gibi görünüyorlar.

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.

çiçekçi dedi ki...

Merhaba ellerinize ve emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler