Pazartesi, Ocak 26, 2009

Portakallı Kereviz


Karadeniz'de mevsiminde bile çok fazla olmayan enginar yerine enginar görünümlü kereviz pişirerek damak tadımızı pekiştiriyoruz.Etkinlik konusunun ve televizyonlardaki bir çok yemek programınında katkısı ile ortaya Portakallı Kereviz çıktı.Nasıl bir meyvedir bu portakal ki tatlıya da tuzluya da yakışıyor.
6 porsiyon Portakallı Kereviz için:
  • 3 adet iri kereviz
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak(evde o an bezelye olmadığı için tercih edildi ve çok yakıştı)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet portakalın suyu
  • 2 adet kesme şeker,tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini tabak şekline gelene kadar oyun.Bu aşama kerevizlerin sertliğinden dolayı biraz zor oluyor.Patates,havuç ve kabağı küp küp doğrayın.Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağının yarısı ile tencereye alın.Şekerleri ekleyin.Fazla kavurmadan doğranmış sebzeleri ilave edip birkaç kez çevirin.Kerevizlerin içinden çıkan kısımları da eklemeyi unutmayın.Kerevizleri tencereye oyuk kısımları alta gelecek şekilde yerleştirin.Portakalın suyunu ilave edin.Kerevizlerin üst seviyesine gelecek kadar da sıcak su ilave edip tuzunu ayarlayın.Kapağını kapatıp kerevizler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.Ilınınca kerevizleri servis tabağına çıkartıp küçük sebzeleri içine doldurun.Üzerine kıyılmış dereotu serpin ve kalan zeytinyağını gezdirin.Afiyetle...

1 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.