Çarşamba, Mayıs 06, 2009

Fındıklı Biscotti


Yine çook ara verdim yazmaya.Dönem dönem yazmaya ara verme,aslında daha çok fırsat bulamama bu aralar bloglarda yaygınlaşan bir durum sanırım.Geçen zaman mutfakta onlarca tat,onlarca fikir denedim.Bunlardan birisi hep yapayım dediğim ama bir türlü yapmadığım,ilk yapışımdan beri ise sürekli değişik çeşitlerini denediğim biscotti,çift pişirilmiş İtalyan bisküvileri oldu.Bu bisküviyi, sırf içine batıracağım diye içmediğim kadar çay kahve içer oldum.İlk denediğim çeşidi fındıklısı idi.Bunu çikolatalı,tarçınlı,üzümlü,zencefilli vs...olanları takip etti.Kavanoza doldurup, her mutfağa girişinizde gözünüze çarpan kendinizi daha zengin hissettiren bu kıtır lezzet gerçekten muhteşem.
  • 3 yumurta
  • 1 türk kahvesi fincanı tozşeker
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
  • 2 türk kahvesi fincanı iri kıyılmış fındık
  • 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 300 gr. kadar un(azar azar ekleyerek kıvam vermek daha garantili)

Yumurta ve şekeri çatalla azıcık çırpın.Sonra yağı ve vanilyayı ekleyin.Kabartma tozu katın.Unun büyük kısmını ekleyip karıştırın.Hamur çok katı olmayacağı için karıştırma işini tahta bir kaşıkla yapabiliyorsunuz.Hamur asla kurabiye hamuru kadar sert olmayacak,kek hamuru kadar da akışkan olmayacak.Elinize yapışan ancak kopardığınızda formu bozulmayan cıvık bir hamur elde ettiğinizde tamamdır.Bu aşamaya kadar un ilavesi yapabilirsiniz.En son fındıkları da ekleyip karıştırın.Hamuru üç eşit parçaya ayırın.Ellerinizi hafif yağlayın ya da her hamura şekil verme öncesi ıslatıp nemli bırakın.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye üç ayrı uzun baton şeklinde yerleştirin.Tahmini 5 x30 cm ebatında oluyor her biri.Üzerlerine elinizle bastırıp hafifçe düzleştirin.180 derecede üzerileri kızarana kadar pişirin.Dışarı alıp tamamen soğutun.Soğuyunca parmak kalınlığında verev dilimler halinde dilimleyin.Fırın teline yatay olarak dizin ve 110 derece fırında 20 dk. kadar kurutun.Tamamen soğuduklarında kavanoz ve ya poşet içerisinde dilediğiniz kadar taze saklayabilirsiniz.

4 yorum:

Ness dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyorlar..En kısa zamanda denemek itiyorum bu biscottileri..Bişey sorucam, YemekName'nin kodunu nerden ekledin bende eklemek istiyorum Bloguma yazarsan sevinirim..

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
tost makinaları
döner ocağı
remta çay kazanı
Endüstriyel
sanayi tipi
çay otomatı
remtamutfak.net
Döner ocağı
çay kazanları
sanayi tipi
sanayi tipi
döküm ızgara
mutfak
full film izle
full film izle
cerciko.com

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com - Çay Kazanı - Çay Makinaları - Semaver - Tasarruflu Çay Makinesi - Döner Makinası - Tost Makinesi - Fritöz - ızgara - meyve suyu soğutucusu - portakal sıkma makinesi - Sıcak Çikolata Makinesi - Waffle Makinesi - Portakal Sıkacağı - Çorba Kazanı - Kahve Makinesi - Su - Süt Otomatı - Sosis Makinesi - Krep Makinası