Salı, Mart 28, 2006

NESCUP

Bu aralar pudingler oyun hamuru promosyonu ile satılıyor marketlerde.Yanında bedavası olan herşeyi alma alışkanlığı olan ben ve promosyon ona hitap ediyorsa beni destekleyen oğlum sayesinde evde bir hayli çikolatalı puding stoku yaptık.E bu stoku eritmek gerek tabi.Tarif puding paketinin arkasından.Ben çok az bir değişiklik yaptım sadece.
  • 1 poşet çikolatalı pudingi tarifine göre pişiriyoruz.Bir su bardağını ayırıp kalanını servis kaselerine paylaştırıyoruz.Tarifde yarısını ayırın demişti ama miktar bana çok geldiği için bir su bardağı ayırdım.
  • 1 su bardağı soğuk süte bir çorba kaşığı granül kahveyi karıştırıyoruz.Ve bu sütle bir poşet kremşanti hazırlıyoruz.Ayırdığımız puding soğuyunca onuda şantiye ilave edip servis kaplarına boşaltıyoruz.

Hem kolay hem değişik bir puding tadı oldu.Kremşanti ile karışmış pudingin tadı bana içi havakabarcığı dolu luflee çikolatayı hatırlattı.Bu karışımı pasta kreması olarak kullanmayı düşünüyorum ilk fırsatta.


3 yorum:

Sibel dedi ki...

Merhaba Arzu! Blogun hayırlı olsun, ben bir süre önce farkettim seni ve linklerime ekledim. Kahveme de beklerim:) Nescup ise benim de çok sevebileceğim bir tatlıya benziyor, ellerine sağlık..

arzu dedi ki...

Teşekkür ederim Sibel.Kahvene uğradım.Çok sıcak bir kahve:)Bu tarif gerçekten senlik,kahveli kahveli.:)Görüşmek dileğiyle.

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. elinize sağlık.