Salı, Kasım 07, 2006

Susam Kaplı Cevizli Kurabiye



Tatil dönüşü rehavetini üzerimden atamadığım şu günlerde yeni bir tarif eklemek iyi gelir diye düşünüyorum.Geçenlerde yaptığım bu kurabiye beğeni toplayınca tarifler içinden bunu seçtim.


  • 1 paket yumuşak margarin

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 3 yumurtanın sarısı(akları üzeri için ayrılacak)

  • 1 su bardağı tozşeker

  • 2 su bardağı un haline getirilmiş ceviz içi

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • aldığı kadar un

  • 1 su bardağı kadar susam

Susam ve yumurta akları hariç tüm malzeme yoğurulup sertçe bir hamur hazırlanır.Ceviz büyüklüğünde yuvarlak kurabiyeler yapılır,önce yumurta akına sonra susama bulanır ve tepsiye dizilir.Eğer susam kullanmak istemezseniz hindistan cevizi,tozşeker,ceviz,fındık içi de kullanabilirsiniz.175 derecede yaklaşık 30 dakikada üzerleri nar gibi kızarıyor.Sıcakken içinin iyi pişmediğini düşünebilirsiniz ama soğuyunca çok güzel çekmiş oluyorlar.Bir de bu ölçüden iki tepsi kurabiye çıkıyor,yarım ölçü bile çoğu zaman yeterli olabilir.Afiyet olsun.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba, ellerinize saglik nekadarda cok güzel görünüyorlar sanki kurabiye degilde mini mini susamli lokuma benzettim insall denerim bende beklerim www.blogcu.com/oezlem

Safran dedi ki...

Ellerine sağlık Arzucum, her zamanki gibi muhteşem, sevgilerimi gönderiyorum canım :)

Tijen dedi ki...

arzu ben ancak görmüsüm ama findikla ilgili yazdiklarin ve fotograflar çok bilgilendirici. tesekkürler! hele de sonundaki misir sefasi...
tijen

arzu dedi ki...

Teşekkür ederim Tijen :)

Adsız dedi ki...

Merhabellerinize sağlık ne kadar lezzetli görünüyorlar çok güzeilk fırsatta deneyeceğim.Bloğuma beklerim...Sevgiyle,maviyle ve afiyetle kalın...

www.blogcu.com/aydayla

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık kurabiyeler çok nefis görünüyorlar.

yemek tarifleri dedi ki...

cok basarılı bir tarifti. tebrik ederim sizi.